26 MAJ I 23CZERWIEC
DZIŚ DZIEŃ MATKI JEST,
A ZA MIESIĄC DZIEŃ OJCA,
MIĘDZYNARODOWY
I OGÓLNOŚWIATOWY
BĘDZIE,
A DLA MATEK ORAZ OJCÓW ŚWIATA WIERSZA TEKST
I ŻYCZENIA DLA NICH TEŻ,
WŁASNA, JASNA TREŚĆ,
SŁANA IM,
TA MOJA WIEŚĆ.
ŻYCZENIA PRAGNĘ
ZŁOŻYĆ WAM,
BO TAKĄ INTENCJĘ MAM,
WIĘC TAK ROBIĘ,
CZYNIĘ TO SZCZERZE,
MYŚLĘ, UKŁADAM,
W CAŁOŚĆ SKŁADAM,
PISZĘ NA KOMPUTERZE,
A POTEM MOŻE ZANOTUJĘ
W ZESZYCIE NA PAPIERZE.
ŻYCZONEK MOC,
WIELE POZDROWIONEK,
ZDROWIA,
SZCZĘŚCIA,
POMYŚLNOŚCI,
CHUMORU,
UŚMIECHU
OD UCHA
DO UCHA,
MNÓSTWA RADOŚCI,
CHARTU DUCHA,
DO CELU,
SUKCESU DĄŻENIA,
PLANÓW ZREALIZOWANIA,
MARZEŃ SPEŁNIENIA,
Z ŻYCIA,
POCIECH
ZADOWOLENIA,
ATRAKCJI,
WIELU ŻYCIA LAT,
MOCY, SIŁ,
MŁODOŚCI DO PÓŹNEJ STAROŚCI,
MĘSTWA, ODWAGI, ZWYCIĘSTWA.
POZDROWIENIA
PRZESYŁAM,
CAŁUSKI, UŚCISKI,
NIE TYLKO NA DZIŚ,
ALE NA KAŻDY DZIEŃ I NOC,
ENERGI ŻYCZĘ MOC,
BLASKU GWIAZD
NA NIEBIE,
SŁOŃCA PROMIENI JASNYCH,
ŚWIEŻEGO POWIEWU
ZEFIRKA MIŁEGO,
WODY DLA OCHŁODY,
RADOSNEJ WIOSNY
I LATA,
PRZYJEMNEJ POGODY,
DO STAROŚCI
CUDNEJ URODY,
PIĘKNEJ PRZYRODY,
ŚPIEWNYCH TRELI PTAKÓW,
ZWIERZĄT ZEWU,
ROŚLIN ODZEWU,
SZUMU DRZEW,
I KRZEWÓW,
SZMERU ŁĄK ZIELONYCH,
BUJNEJ TRAWY,
MIĘKKIEJ MURAWY,
KOLOROWYCH,
PACHNĄCYCH KWIATÓW,
PRZEZ ROK CAŁY KWITNĄCYCH,
SPOKOJU,
MNIEJ NERW,
CHARDOŚCI I UPAROŚCI,
WIĘCEJ CIERPLIWOŚCI.
DEDYKUJĘ UTWÓR TEN,
DLA ŚWIATA MATEK I OJCÓW,
Z PRZEZNACZENIEM
ZAPISUJĘ,
ŻYCZENIA SKŁADAJĄC
I POZDROWIENIA WYSYŁAJĄC,
A WIADOMOŚĆ TĘ,
SZCZERZE,
WAM WSZYSTKIM,
PRZEKAZUJĘ,
DO WAS KIERUJĘ
I ŚLĘ.