Dom ze słów

anastazja

odrzucona przez innego boga 
znalazłam w ramionach dom 
wrzucone ziarno rośnie zbiorem
nowych znaczeń 

 

każda rocznica jest fazą wzrostu 
obrączka przypomina smak krótkich nocy 
choć czas rozmywa ostrość 


z przesianych słów zbudujemy dom 

nie wycinając drzew

 

 

 

 

maj 2012
 

anastazja
anastazja
Wiersz · 12 maja 2012
anonim