Literatura

za mało? (wiersz)

Evit-ka

(Pawłowi S.- weterynarzowi i poecie z Krakowa - z przyczyn niemal wyłącznie literackich)

 

za mało było tego grzechu
co rozpościerał się na kocu
i za banalne były gesty –
wszystkie zrobione przed północą

 

o słowa też się spierać przyszło
w małym hotelu – gdzieś nad Wisłą
o kielich wina co z godnością
się go odstawia – wraz z miłością

 

i się jej więcej nie odnajdzie
bo uleciała tuż przed świtem
choć łoże było z baldachimem
a i przekąski znakomite

 

nad ranem czasem woltyżerka –
zegar ze ściany dziwnie zerka

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 maja 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca