Literatura

palec (TO LUBIĘ - jak na arenie albo na Fejsie) (wiersz)

Evit-ka

 

 uniesiony w górę kciuk
starorzymski gest darowania życia –
dziś znak akceptacji
niechby i nawet tylko w sieci

 

ten sam palec
opuszczony w dół z wyrokiem śmierci
teraz jedynie cywilnej
odczytywany w sekundę na całym świecie

 

umowność znaku
odwieczna odmiana dylematu Hamleta – tego z
BYCIEM ALBO NIE

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 maja 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca