nie Schillera rękawiczka

Evit-ka

koronkowa rękawiczka damy
popłakuje za przeszłością
łzami płynącymi z siatkowych oczek

 

sieć delikatnych nitek
znika powoli w zetknięciu z drzazgami
nieheblowanych desek teraźniejszości

 

od teraz pozostają
obnażone dłonie
i elegancją czarne myśli

 

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 17 maja 2012
anonim