zdarzenie na marginesie dnia:
łaknienie miłości
naturalnie tylko tej najprawdziwszej i naj...
tymczasem:
króluje iluzja albo złudzenie
(tu wyłącznie kwestia brzmieniowej estetyki słów)
mimowolne kreowanie:
zachwytów i cierpień
intymna dwubiegunowość
i galopada obrazów:
zawierające niespełnione
najostrzej widoczne przez uśpione powieki
prorocy mówiący o przeszłości jaka będzie:
głównie po to żeby wstydziła się
być taka naprawdę