„babci na złość”
była żona dekarza z Paryża
ma ten defekt że wciąż go poniża –
skutkiem tego gość chodzi nadęty
cały w sprzeczkach o alimenty –
a nie jemu się stopa obniża
„obrażalska środowa”
narzeczona z Marsylii piłkarza
się nań bardzo w środy obraża –
rzecz zagadką tylko dla idioty
bo trywialny tych dąsów jest motyw –
w tym dniu flirty on dawne odsmaża