Jesteś w podróży (wiem jak lubisz czytać mapy )

Rita

ostatnio dużo płaczę

nad rozlanym mlekiem

ale nie przywoź mi latawców

ani dmuchawców z wiatrem

na otarcie łez

 

w pustych kątach

pogubiłam się w kluczach

( co cię obchodzi że wystaję pod drzwiami )

więc szukam schronienia

poza wrakiem domu

 

mam kryjówkę między ludźmi z sercem

mówią do mnie bez linijki w ustach

patrzą i rosnę w ich oczach kimś

( kurczę się gdy słyszę twój pociąg )

rozumiesz

 

jestem dzieckiem w dni nieparzyste

trzeba mnie ponosić na rękach

żebym stanęła na nogi

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Rita
Rita
Wiersz · 27 maja 2012
anonim
  • Rita
    Dziękuję J.K.Gotard za miły i cenny dla mnie komentarz.

    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • J.K.Gotard
    Zatrzymuje na dłużej,zmusza do zrozumienia podobnie jak inne Twoje teksty.
    I to jest świetne.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Rita
    Dziękuję.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Wiktor Smol
    Imieninowe życzenia

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Rita
    Jurku - a teraz Ty wzruszyłeś mnie tym komentarzem.
    Jest mi bardzo, bardzo miło :))

    Dziękuję!

    Pozdrawiam ciepło:)

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • jerzykujas
    Wiersz jest cudowny. Od wielu dni nic bardzie mnie nie wzruszyło. Ostatnią zwrotkę czytałem prawie na kolanach.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Rita
    Dziękuję smyku :)

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • smykusmyk
    "poza" - piszemy łącznie

    Bardzo podoba mi się ostatnia strofa.

    · Zgłoś · 12 lat temu