Literatura

Jesteś w podróży (wiem jak lubisz czytać mapy ) (wiersz)

Rita

ostatnio dużo płaczę

nad rozlanym mlekiem

ale nie przywoź mi latawców

ani dmuchawców z wiatrem

na otarcie łez

 

w pustych kątach

pogubiłam się w kluczach

( co cię obchodzi że wystaję pod drzwiami )

więc szukam schronienia

poza wrakiem domu

 

mam kryjówkę między ludźmi z sercem

mówią do mnie bez linijki w ustach

patrzą i rosnę w ich oczach kimś

( kurczę się gdy słyszę twój pociąg )

rozumiesz

 

jestem dzieckiem w dni nieparzyste

trzeba mnie ponosić na rękach

żebym stanęła na nogi


wyśmienity 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
smykusmyk
smykusmyk 27 maja 2012, 12:29
"poza" - piszemy łącznie

Bardzo podoba mi się ostatnia strofa.
Rita 27 maja 2012, 13:39
Dziękuję smyku :)
jerzykujas
jerzykujas 28 maja 2012, 17:21
Wiersz jest cudowny. Od wielu dni nic bardzie mnie nie wzruszyło. Ostatnią zwrotkę czytałem prawie na kolanach.
Rita 28 maja 2012, 22:32
Jurku - a teraz Ty wzruszyłeś mnie tym komentarzem.
Jest mi bardzo, bardzo miło :))

Dziękuję!

Pozdrawiam ciepło:)
Wiktor Smol
Wiktor Smol 10 czerwca 2012, 12:39
Imieninowe życzenia
Rita 12 czerwca 2012, 17:59
Dziękuję.
J.K.Gotard
J.K.Gotard 2 września 2012, 20:12
Zatrzymuje na dłużej,zmusza do zrozumienia podobnie jak inne Twoje teksty.
I to jest świetne.
Rita 2 września 2012, 22:22
Dziękuję J.K.Gotard za miły i cenny dla mnie komentarz.

Pozdrawiam.
przysłano: 27 maja 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca