Z przyszłością nie jest mi do twarzy, tak samo z pamięcią i czasem,
którego wysyłałem bez skutku na urlop.
Sezonowe umieranie w wielkich miastach jest w modzie,
zwłaszcza kiedy powieki wytyczają granice,
wypowiadam: jest sezon konania powietrza,
resztę znajdziesz w zużytych frazach sms-ów .
Czas na przerwie zajadałby się snickersami, a idee skupiają się w wędrownych
stadach, dlatego do tej pory nie odnalazły godnego pasterza.
Można stwierdzić: sekunda jest zwierzęciem stadnym.
Stąd powietrze i wszystko jest zezwierzęcone.