jaskołka

Evit-ka

dała skubana radę

uczynić wiosnę

swojej pojedynczości przecząc

albo i ją potwierdzając

 

własną pozorną jednobarwność

też ma cholera w nosie –

tylko gdzie ona ma nos

spryciara jedna?...

 

umie załatwić

sobie i innym

urlop od stereotypu

emancypantka pieprzona

 

ale do tego trzeba być

na przykład jaskółką

 

 

Oceń ten tekst
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 30 maja 2012
anonim