kobieta luksusowa?

Evit-ka

 

matka trzech dorosłych córek

dała sobie prawo do szczęścia

od nowa wyłuskanego z łupiny orzecha losu

 

na przekór doświadczeniom znów na biało

i znów z błyskami pewności w oczach:

wie - kolejny spektakl będzie dojrzalszy niż premiera

 

że już inny czas

i odmienny dystans

przy tym obsada zmieniona radykalnie -

 

publiczność trzyma kciuki

za mistrzowskie kreacje – tym razem bez bisów

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 31 maja 2012
anonim