amor carnalis

Evit-ka

 

oczęta z działania hormonów

z pomocą wzroku

i powonienia

 

bałamucona słuchem

ale nieco później

bo dopiero w trakcie słuchania śpiewu słowika

 

za chwilę nawleczona

jak paciorki z kropel deszczu pożądania

wprost na umyślne zagubienie w czasie

 

i dokładnie zaplanowana

jako bluźniercze zapodzianie

w przestrzeni -

 

miłość cielesna

dotyk utożsamiany zuchwale

z muśnięciem absolutu

 

PRAWIE DO OSIEROCONEGO ŚWITU

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 3 czerwca 2012
anonim