Literatura

trzy godziny szczęścia (wiersz)

Jarosław Baprawski

w takie dni nie czuję się biedny
czuję się jak nędzarz na skraju

chce mi się pić
i zachlać na śmierć

spakować to co zostało
w jeden wielki mandżur

poprowadzić swój wiersz
w jakieś zajebiste zakończenie

lub położyć się na torach
pierwszego pociągu do nieba
otworzyć okno na ostatni rozdział

lecz siadam za stołem z ludźmi
którzy nie przeczytali żadnego wiersza

dla których jestem oderwaną zawleczką
granatu który zaraz wybuchnie
w antrakcie spektaklu

może kiedyś tego gówna im oszczedzę
skupiając się na podziwianiu ust
które jutro bedą krzyczeć
ukrzyżuj go

do wieczora umyję ręce
ubłocone miłością
po premierze

uszczypnę się w rękę
na widok rudego
w barze

zapoluję na foki
wystrzelę spermą

na wiwat


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 8 czerwca 2012, 20:00
którzy nie przeczytali żadnego wiersza

dla których jestem oderwaną zawleczką
granatu który zaraz wybuchnie
w antrakcie spektaklu

może kiedyś tego gówna im oszczedzę
skupiając się na podziwianiu ust
które jutro bedą krzyczeć


- ze dwa "które" można wykreślić.
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 9 czerwca 2012, 16:21
...być może..to celna uwaga...coś więcej?
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 9 czerwca 2012, 23:49
"poprowadzić swój wiersz
w jakieś zajebiste zakończenie" co zrobić, jak człowiekowi chce się uśmiechnąć, gdy to czyta ;)

jedno powtórzenie których brzmi jeszcze zgrabne, to trzecie już mniej: "granatu który zaraz wybuchnie" - można by tu podmienić myślnikiem, a tu: "które jutro bedą krzyczeć" w ogóle się pozbyć (ogonek zjedzony *będą)

Zgrabnie napisany tekst. Niby proza życia, a jednak kawał dobrego wiersza :)

Pozdrawiam
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 13 czerwca 2012, 20:09
...dziękuję:)-pozdr.Jarek:)
przysłano: 8 czerwca 2012 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca