narząd wewnętrzny i...

Evit-ka

 

 

rozczulenie

prosta sympatia do własnego organu wewnętrznego

samotnego pytaniem o przyczyny pustki

 

chciał je obejrzeć

zachłannymi oczami znawcy

jakim jest tylko badacz amator

 

pod lupą wyobraźni było

to bezkształtne to znów złożone z kryształków

przypisywanej mu na wyrost wrażliwości

 

bijące szybko w rytm podnieceń

i zwalniające zgodnie ze stateczną melodią

kolejnych apatii -

 

ten mięsień podpatrzony ukradkiem

na zdjęciu wnętrza – wykonanym dzięki pomysłowości

Wilhelma Konrada Roetgena – owo serce

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 11 czerwca 2012
anonim