Rok

Konrad Koper

Codziennie  zmieniają się strażnicy.

Nimi dowodzi dwunastu  wspaniałych wojowników-  miesięcy.

Nad nimi stoją mędrcy : wiosna, lato, jesień, zima.

Razem z władcą rokiem współrządzący.  

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 13 czerwca 2012
anonim