szukając Aesculapa

Evit-ka

humanizm medycyny

uprzejmie przemawia

po łacinie do życia

i jego dolegliwości

 

zaciska dłonie i koncentruje umysł lekarza

na ciele i/ umyśle innego człowieka

który nie jest już piekarzem ani nauczycielem

tylko przypadkiem – numerem historii choroby

 

przed albo i po konfrontacji –

spotkaniu z prostactwem filozofa

przy okazji którego doprowadza się sen

do końca i do celu

 

Oceń ten tekst
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 15 czerwca 2012
anonim