Literatura

*** (jeśli to czytasz, to żyjemy) (wiersz)

Reg Kehoe

 

 

jeśli to czytasz, to żyjemy. przyślij potrzebne poduszki i koce.
odbudujemy dorosłość po męsku. w kieszeniach scyzoryk, garść zapałek.

widziałem te sny z kryjówek pod stołem. chłopców, co pękali z odwagi.
widziałem te sny z aut. z tylnych siedzeń wkładane w spocone dłonie dilerów.

dorosłość to kruszenie szkła i spokój, żeby je pozbierać
twoimi palcami, wiecznie ciepłymi jak od pieczenia chleba.

dorosłość przykłada czoło do czoła. przed tobą bliskość to była wilgoć.
tlenie się słomy, gnicie drewna. dziękuję, jest czerwiec i spójrz, jestem silny.


wyśmienity 7 głosów
3 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Reg Kehoe 20 czerwca 2012, 22:50
Zamieniłbym te dwie oceny na dwa komentarze, niemniej dzięki.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 21 czerwca 2012, 08:57
Nie przejmuj się, koledzy na pewno się rozpiszą :) Nie ma sensu dopychać słów tam, gdzie nie są proszone.
Krystian T.
Krystian T. 23 czerwca 2012, 02:08
Dobry tekst. Porusza. Więcej nie ma sensu pisać, jak rzecze Justyna.
sin∞ger
sin∞ger 23 czerwca 2012, 02:28
pisiu lewicowa, więcej wierszy o kokainie
Michał Kuśmider
Michał Kuśmider 16 lutego 2013, 20:44
ten też
przysłano: 20 czerwca 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca