dom z duszną klatką budzi
strach
ludzi od zatrzęsienia
sieją się
bez porządku w kalendarzu
wielopokoleniowo zaprawieni
brakiem środków do życia
obrabiają świat klnąc
od czasu do czasu na trzeźwo
w kobietach zrywa się siła
zamknięta w pięściach
między ziemią a niebem walka
w piekle
zimno
widać dna nerwowych butelek
codzienność
nałogowo bez zmian w procentach
Chyba każdy z nas gdzieś tam w sobie ma takiego wojownika z zaciśnięta pięścią.
Dziękuję J.K. Gotard :)