marionetka

Renata

Stworzona
ze znaków zapytania
wykrzyknikiem
popychana
w supły zaplatana
drewniana

Ktoś każe jej
gdzieś iść
wśród achów i ochów
bezwiednie tkwić
stukać wciąż do
zamkniętych drzwi
coś w nawias wziąć
by coś było poza nim
aż w końcu potknie się
o kropkę nad i

 

Renata
Renata
Wiersz · 21 czerwca 2012
anonim