Wylodzony kuluar życia
niech Cię wiedzie ku szczytom.
Makalu będzie jak Manaslu,
a Gaszebrumy będą
powodem do dumy.
K2 wyciągnie Ramię,
w Butelkę Cię nie nabije.
Playboy Everest
też Ci się nie oprze.
Na grani nad
trawiastą równiną
znajdziesz insygnia:
koronę, złote raki i czekan.