przejść do porządku dziennego
nad lękiem o własne do niego uczucie
i nad strachem o jego afekt zwrotny
tylko dlatego że przejść nad nimi
do porządku nocnego
się nie dało?...
czyżby nie tylko emocje
miały prawo albo zamiar
odmówić posłuszeństwa