Literatura

Koniec Euro (wiersz)

Konrad Koper

 

Polacy byli gospodarzami. A nasi zawodnicy są dobrymi piłkarzami. Dzielnie walczyli . Polacy ich wspierali. Niestety odpadli . Hiszpanie Euro wygrali. Triumf odnieśli słusznie. Walczyli świetnie, bitnie, odważnie. Ostatni mecz -to była Hiszpanów piękna gra. Szybko biegali. Dobrze się bronili. I cztery zwycięskie gole strzelili. To właśnie Hiszpanom „orkiestra Hymn zagra ” ! Hiszpanie będą głośno wiwatować. I odniesiony sukces świętować. A cały świat zaczyna im gratulować.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
cozachu? 4 lipca 2012, 22:09
Dziś w Białymstoku 29 stopni Celsjusza. Zachmurzenie umiarkowane, możliwe niewielkie opady deszczu. Ciśnienie do 1000 Hekto-pascali. Wieczorami spodziewane gwałtowne burze.
przysłano: 3 lipca 2012 (historia)

Inne teksty autora

Lizbona
Konrad Koper
Poezja
Konrad Koper
W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca