z Nią na Ty

Evit-ka

od pierwszego wzruszenia

do ostatniego

ja/ (i) od młodzieńczej

do siwobrodej miłości

 

kroczenie albo zwykły spacer

- to pozostawia się do wyboru –

a jednak zawsze w tym samym kierunku

bez prawa protestu

 

na końcu drogi czarna dama

z wytworną kosą –

z Nią związek najbardziej intymny

bo z upodobaniem pielęgnowany

 

półmyśli i półuczuć rezultat?

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 10 lipca 2012
anonim
  • joan
    zbyt oczywista ta czarna dama ale rozumiem wykorzystanie, kosa niepotrzebna wiadomo kto to.

    · Zgłoś · 12 lat