Literatura

JACKET POTATO JAKO BROŃ MASOWEGO RAŻENIA (wiersz)

Jakint

 

Jesteś lekiem na całe zło
Krystyna Prońko
 

 

wszyscy wierzymy w Zeitgeist. naszym ideom przyświecają
nisko amperowe bombki, których żarnik wypala spojówki.

 

koleżanka kolegi przyszła do klubu w sukience z rybiej mączki.
nie mogę się na nią napatrzeć, tak ślicznie wygladą. kaprawo

i dziwnie prezentuje się za to drewniany stół z kołami zamiast nóg.
pryszczaty freeganin podaje mi krzesło i zachwala sałatkę.

 

na zdrowie. dziekuję postoję, a wy odjeżdżajcie towarzyszu

do krainy graniczącej z szyszynką. do miejsca urodzin Wołodii

 

handlującego na starym targu cycyhalterami. tam jest szczęście,

gdzie nas nie ma. choć wszyscy wysyłamy mejle z załącznikami,

 

zdjęciami z happeningów i wypraw do tybetu. wolny kraj, wolny kibel

i wiecznie zamknięte na skobel głowy. odpalam racę i zakładam kominiarkę.

 

świat poddano trwałej ondulacji. didgeridoo z rury od odkurzacza

uwalnia nutę. ten dzień zapisze się w wikipedii cyfrową zgłoską.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 22 lipca 2012, 13:46
Kurczę, chodzę koło tego tekstu i chodzę i skleić w jedność nie mogę.
Henryk Danielczak
Henryk Danielczak 26 lipca 2012, 08:14
ciekawe
Karol Ketzer
Karol Ketzer 9 sierpnia 2012, 20:59
Zapewne dlatego Justyno, że jest dobrym przykładek ekstremalnego przegadania.
Jakint
Jakint 28 sierpnia 2012, 22:40
wersja radiowa:


JACKET RAŻENIA

wszyscy wierzymy
cyfrową zgłoską
przysłano: 21 lipca 2012 (historia)

Inne teksty autora

HINDENBURG
Jakint
ROJBER
Jakint
BIAŁY
Jakint
SKŁADAM SIĘ
Jakint
OBRAZY
Jakint
EKFRAZA
Jakint
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca