Literatura

jutro Meksyk? (wiersz)

Evit-ka

 

 
okrągłe cienkie placki – jak spodeczki
o brudnawym ale jednak białym kolorze
zrobione z mąki kukurydzianej – i pomidory –
plus papryka uzupełniona pastą z czarnej fasoli –

ktoś posmarował tortillę
którą zwinął w rurkę – dodając przedtem sosu krople –
człowiek zajęty smakowaniem
zdumiony zwijaniem i pochłanianiem

to na pewno Meksyk
należy tam jutro polecieć
jeszcze tylko małe odpłynięcie od tematu
i odejście od – również kulinarnych – zmysłów
 
rozkosz smaku

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 lipca 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca