Literatura

wskrzeszenie łajzarza (wiersz)

Jarosław Baprawski

nie planuję już więcej ślubów 
skończyłem z jazdą na gapę 
w szalonych rajdach przez życie 

wyhamowałem 

na stole nowa cerata 
pomarańczowy kredens 
hiacyntowe ściany 

w kuźni czeka kowadło  
trochę koksu para szczypiec 
załatać dziurę w pamięci 
nie będzie łatwo 

smużka dymu z komina 
garść uśmiechu 

przeniosę góry


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 lipca 2012 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca