nie w tym wymiarze

Jarosław Baprawski

kiedyś spotkałem kobietę
w zwykłym greckim burdelu

nie zapomnę tej twarzy
bizantyjskich oczu

po fakcie
piłem z nią kawę
i rozmawiałem o sztuce

moje wszystkie pragnienia
przebiły lakoniczne sztychy

nie dzisiaj 
nie ze mną

Oceń ten tekst
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 29 lipca 2012
anonim