Alinie
Koniec miesiąca niedomknięte stare sprawy
otwierają nowy rozdział już tylko z górki
pod górkę było dostatecznie długo
kilka lat temu na rozstaju stanąłem
(koniec miesiąca nowe otwarcie z datą pierwszego)
tamte drogowskazy jak przez mgłę wspomnienia
tylko gorzkawy uśmiech gości w kącikach niekiedy
zdziwienie że tyle przesypało się piasku
przez palce patrzę jak reżyser na planie
łapię kadry które stają w nowej perspektywie
z równoległym światem realnego słowa i obrazu