muzułmanin

Evit-ka

 

Zdjęcie: „muzułmanin”

spiera się z Allahem
i błaga Go bez skrępowania
obojętny na czyjąkolwiek obecność

nie wymaga ludzkiej samotności
w rozmowie z Bogiem
i zwierza Mu się bez pośpiechu

nie czuje przy tym zawstydzenia
ani zakłopotania charakteryzującego niewiernych
gdy Ci nie mogą modlić się bez świadków

 

Oceń ten tekst
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 6 sierpnia 2012
anonim