uwierz mi

Jarosław Baprawski

nie trzyj oczu szkoda rzęs
rozcieranych dłonią chwil
jeszcze dzisiaj obudź się

z wiarą w ludzi podnieś wzrok

przejdź ulicą zdepcz kałuże
przez otwarte usta chwyć
krople deszczu słonych złudzeń

uwięzony w gardle popij kęs

jeśli boli
to jest życie
mimo że to suchy chleb

na chrzanowym liściu
z bratnią duszą
będzie lżej

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 12 sierpnia 2012
anonim
  • Agati
    Nie mi oceniać, bo się nie znam, ale przypadł mi do gustu fragment "przez otwarte usta chwyć
    krople deszczu słonych złudzeń" :)

    · Zgłoś · 12 lat