petit nombre lumière

Sella Mali

- czy potrafisz świecić w ciemności? -pytasz

- tak, już kilka wcieleń temu

zarządałam od słońca uczciwej

zapłaty za walkę z Dionizosem

 

w kinach rozchylam usta

zamieniam się miejscem z poetą

po ciemku widać kwieciste ozdoby

z zachwytu podpalam obce miasta

 

grzechy z górnej półki gasną w oczach

kiedyś ćwiczylismy je na fantomach

mieszanka przyjemności i jadu

sprawdzała się w obu przypadkach

 

zamówilismy niedawno przebiegunowanie

plus podwojony koniec świata

serwują go tutaj z dużą dozą humoru

 

od dziś mieści nam się w głowach

nienaturalność piekła

Oceń ten tekst
Sella Mali
Sella Mali
Wiersz · 13 sierpnia 2012
anonim
  • Karol Ketzer
    "siedzeniem" na "miejscem" poza tym jest tutaj "za dużo wszystkiego naraz" każda strofa mogłaby z powodzeniem stanowić podstawę dla oddzielnego wiersza, chociaż nie brakuje ciekawych i mocnych metafor więc gdyby popracować nad tekstem z pewnością zyskałby na przejrzystości i sile, jest też niestety "podpalanie miast" które było już miliony razy i jest jedną z fraz całkowicie zdewaluowanych przez internet ( i dobrze, to kiepska fraza ).

    · Zgłoś · 12 lat temu