Literatura

petit nombre lumière (wiersz)

Sella Mali

- czy potrafisz świecić w ciemności? -pytasz

- tak, już kilka wcieleń temu

zarządałam od słońca uczciwej

zapłaty za walkę z Dionizosem

 

w kinach rozchylam usta

zamieniam się miejscem z poetą

po ciemku widać kwieciste ozdoby

z zachwytu podpalam obce miasta

 

grzechy z górnej półki gasną w oczach

kiedyś ćwiczylismy je na fantomach

mieszanka przyjemności i jadu

sprawdzała się w obu przypadkach

 

zamówilismy niedawno przebiegunowanie

plus podwojony koniec świata

serwują go tutaj z dużą dozą humoru

 

od dziś mieści nam się w głowach

nienaturalność piekła


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Karol Ketzer
Karol Ketzer 13 sierpnia 2012, 19:08
"siedzeniem" na "miejscem" poza tym jest tutaj "za dużo wszystkiego naraz" każda strofa mogłaby z powodzeniem stanowić podstawę dla oddzielnego wiersza, chociaż nie brakuje ciekawych i mocnych metafor więc gdyby popracować nad tekstem z pewnością zyskałby na przejrzystości i sile, jest też niestety "podpalanie miast" które było już miliony razy i jest jedną z fraz całkowicie zdewaluowanych przez internet ( i dobrze, to kiepska fraza ).
przysłano: 13 sierpnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

Kakaowiec
Sella Mali
Vanilistic
Sella Mali
Murillo, kochanie.
Sella Mali

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca