brzemienność

Evit-ka

 

być w ciąży z wierszem
to zdecydowanie niejasne –
tu strofy dają się rozumieć dwojako:

jako ten który zapłodnił
i jako potencjalny potomek

w każdym razie będą narodziny
oczekiwane bądź nie – różnie bywa
a i to po jakim czasie nastąpią nie jest oczywiste
a i o tym na ile udany – lub nie – będzie potomek
też trudno odpowiedzialnie wyrokować

celowość – jeśli w ogóle –
to w istnieniu zjawisk: myślenia i wrażliwości

 

Oceń ten tekst
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 16 sierpnia 2012
anonim