podróże

Evit-ka

 

Zdjęcie: „podróże”

wyprawy dziwaczne
peregrynacje w głąb nas samych
ucieczki, tęsknoty, rozrachunki
i mocne postanowienia

walki z pokusą
- a w niej równoczesna nadzieja na ratunek –
odbywane w samotności
odczytywane jak opowieść o kimś innym

pisane dla tych którzy nie czytają
w obawie/ w przekonaniu o szarości bohatera
- lub bohaterki w ramach równouprawnienia –
w wielkim rozkroku między mitem... a

 

Oceń ten tekst
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 17 sierpnia 2012
anonim