Literatura

i morfina nie da rady - raczej (wiersz)

Evit-ka

 

żeby wredne ciało mogło nie boleć
przynajmniej czasem
nawet z tak niewielką częstotliwością
jak potrafi to dusza

cóż kiedy ono...
uparło się cholera upiększać
wyróżniając człowieka wbrew jego woli
co – podobno – bywa wykonalne przez cierpienie

ubzdurało sobie że tak będzie szlachetnie
a w porywach – zapewne – wzniośle
do tego stopnia by z pełni obolałości
powstawały wiersze

DO DUPY Z TAKĄ LITERATURĄ

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Evit-ka
Evit-ka 22 sierpnia 2012, 13:00
!!!!!!!
przysłano: 22 sierpnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca