znaczeń zawiłości

Evit-ka

 

Zdjęcie: „znaczeń zawiłości”

bez wstydu –znaczy nie wiadomo dokładnie jak
może być że odważnie
ale i bezwstydnie?

a bezwstydnie równa się zuchwale
albo z demonstracją cielesności
przez przypadek z namiętnością zjednoczonej?

przez namiętność rozumie się wyzywający erotyzm
jednak i intelekt daje się z nią utożsamić?...
chociaż znacznie rzadziej fakt

intelekt bywa niecierpliwy?
niemniej i zblazowany się trafia
zamykam słownik – na dzisiaj dosyć

 

Oceń ten tekst
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 22 sierpnia 2012
anonim