nie wiem czy gwiazdy są dla nas
wpatrzony w dziecko tulące jasiek
czuję ciepło jego matki firanek
kanapki z golonką
chcesz jeszcze
szkoda
głos z telewizora
ale jestem przystojny
o czym on śni
ona zapyta
wszystko
bo chowam
niezbadane tajemnice wszechświata
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz
·
3 września 2012