Miasto

Jakub Sroka

kamienny tetris bloków w ulicznej konsoli

chodnik puzzle milion elementów

lustra krystalicznie szczere

pękają od emocji 

czasami

nad ranem

 

świni ciało i krew

wieprzowa eucharystia.

 

rosa snów na ścianach

świt i znowu miasto

Jakub Sroka
Jakub Sroka
Wiersz · 6 września 2012
anonim
  • zuza truchlewska (sue)
    Jest ciekawie. Trochę taka współczesna wersja Peiperowskiego kultu "Miasta,maszyny,masy".Podoba mi się widok z perspektywy ściany,w dół,na chodnik. Przynajmniej ja tak to sobie wyobrażam ;)...
    Pozdrawiam,
    sue

    · Zgłoś · 12 lat
  • kamil
    Staraj się nie wrzucać kilku testów dziennie, bo wtedy czytelnik widzi tylko ten najświeższy, a to strata potencjalnych czytelników.

    · Zgłoś · 12 lat
  • kamil
    Z wrzuconych dzisiaj ten podoba mi się chyba najmniej. Najciekawszy ,,Ptak", choć we wszystkich widać, że poruszasz się raczej po omacku. Ma to swoje plusy: lekka, nieobciążona jeszcze ręka.

    · Zgłoś · 12 lat
  • Justyna D. Barańska
    Pierwsza strofoida cacy! Świetnie się ten tetris wpasował w blokowisko, aż zazdroszczę tego wyobrażenia :)

    · Zgłoś · 12 lat
  • Konrad Żygadło
    Fajna podróż. Kiedyś miałem sen, że uciekałem przez nocne miasto, mijałem różne świństwa siedzące pod czachą skojarzenia z filmów, a potem, w decydującym momencie zaczynałem lecieć i robiło się dziwnie lekko, ale wciąż przytłaczająco, bo nie mogłem w tym lataniu o sobie decydować. I ten tekst jest trochę jak ten sen.

    · Zgłoś · 12 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    nic tu po mła:((

    · Zgłoś · 12 lat
  • Karol Ketzer
    ten wiersz jest zepsuty pierwszą frazą.

    · Zgłoś · 12 lat