***

Patryk Nadolny

 

O piątej uprowadza się światło

do miejsc, które składają się

tylko na ciemność.

 

Meble i sprzęty domowe

całkiem nieźle

znają się na życiu.

 

Jawa jest domem

koniecznym dla snów.

 

Chociaż dusza jest moją

wybranką na wieczność,

samotnie siedzi w oku

(nad ranem) jak szkło.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Patryk Nadolny
Patryk Nadolny
Wiersz · 8 września 2012
anonim
  • Reg Kehoe
    "Jawa jest domem
    koniecznym dla snów."

    Niesamowite, do jakiego stopnia można coś napisać i niczego nie napisać.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Karol Ketzer

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    W sumie to każdy z powyższych komentarzy może się odnosić do innego tekstu. Patryk lubi zmieniać jeden utwór milion razy, przez co często nie ma nic wspólnego z tym, który wystawił jako pierwszy ;)

    Tutaj się chyba trochę oczyściło. No ale nie jestem pewna.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    to się nie nazywa

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Mithril
    to się nazywa..........................grafomania

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • kamil
    Ale ja wcale nie mówię o was, komentujących. Mówię wyłącznie o pisaniu Patryka.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • zuza truchlewska (sue)
    Tu nie o dykcję chodzi a o niechlujstwo, Kamilu. Językowe i ortograficzne.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • kamil
    Ależ cię te wszystkie dykcje, mody i style miażdżą. Po prostu miażdżą wszystko to, co ma być przecież w założeniu twoje, twoim językiem.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • zuza truchlewska (sue)
    i siępoziemiowało....

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    Posięsiowało się.

    · Zgłoś · 12 lat temu
Wszystkie komentarze