Murillo, kochanie.

Sella Mali

gorączka w hiszpanii
moja biała bluzka kontrastuje
z przesadnie opalonymi ramionami

zacierasz ręce kiedy lekceważąco ripostuję
księdza Jana (tego od przypadków bez nadzienia),
zwracającego mi uwagę odnośnie skąpego stroju

matek Jezusków. One wiedzą najlepiej.

Śmiejesz się z Murilla,
obraz pt. "święta rodzina z ptaszkiem' -
pamiętasz?

W myślach idziemy do miasta
nabijać się z nakryć głów przechodniów,

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Sella Mali
Sella Mali
Wiersz · 11 września 2012
anonim