gorączka w hiszpanii
moja biała bluzka kontrastuje
z przesadnie opalonymi ramionami
zacierasz ręce kiedy lekceważąco ripostuję
księdza Jana (tego od przypadków bez nadzienia),
zwracającego mi uwagę odnośnie skąpego stroju
matek Jezusków. One wiedzą najlepiej.
Śmiejesz się z Murilla,
obraz pt. "święta rodzina z ptaszkiem' -
pamiętasz?
W myślach idziemy do miasta
nabijać się z nakryć głów przechodniów,
Murillo, kochanie.
Sella Mali
Sella Mali
Wiersz
·
11 września 2012
-
Mithril.................................hmm
-
kamilciekawie wyszło w tym ostatnim wersie!