Ostatnia pocztówka spod semafora

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

                                   Świat to trudne miejsce.

                           Stephen Edwin King, The Shining

 

nie lubię

stojących nieprzyzwoicie długo

pociągów

 

są jak podgrzewana maślanka -

przerywają sen

(generalnie bezpowrotnie)

gubią palce

otwierają nazbyt szeroko

okna podręcznego

języka

 

im jestem starszy

tym gorzej znoszę

to rozlane mleko

 

17 IX 2012, 16:15:40

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 17 września 2012
anonim