szach tur

Mateusz Woźniak

hau! tura
miau! tura
      co był na ścianie zwierzony
         ongi kniej dzikiem postrachem
           zmorą rogatą zza mgły
      aż łowy i podchodu krąg
sza! chura
          ganidź gawiedzią za nim ucieknie
              hulaj konik na tura
                na celowniku tur
             gna gniecie
           taranuje
        ta rana pluje i skisł
mat! ura

Mateusz Woźniak
Mateusz Woźniak
Wiersz · 21 września 2012
anonim