scenka rodzajowa

Mateusz Woźniak

wielmnożna maciora ryłem
   przez chlew ryła chłepcząc pomyje
   nachełpiona ze swych osysków
wygnarodzonych z łona na muł
   tu uczonych tyle że wstyd nie polizać
   wykapki sopelków cycwymion

w chlewiku cień cisza chrumy
   za oknem chmury
   i snop pioruna srebrną iskrą
noż o tasak trze

Mateusz Woźniak
Mateusz Woźniak
Wiersz · 21 września 2012
anonim