Pole "tytuł" zostało już zajęte

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

                                                Confiteor (…) vobis fratres,

                                quia peccavi nimis cogitatione, verbo, et opere:

                                     mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

                                       Confiteor, [za:] Missale Romanum, 1570

 

moje życie wieczne zakończyło się

w momencie zapłodnienia

moja niewinność wystartowała

przy pierwszym fajerwerku spermy

moja świętość została wydana na świat

wraz z niewiarą

 

alegorio koszmarku z męskiego snu

zwana Eleną Ivanovną Diakonovą

zwana Galą Éluard Dalí

zwana Madonną z Castillo de Púbol

potrafiąca uwieść nawet łabędzia niemego -

Vous les entendez, espèce d'idiote ?!

 

stare grzechy mają długie smaczne liście

i niejeden most wiszący

ponad krwią błogosławionych

z Salem

 

23 września 2012, 10:00:36

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 23 września 2012
anonim
  • Karol Ketzer
    mithril, twoje wielokropki są coraz krótsze, Hieronim ty wiesz, że to jest dobry tekst i nie trzeba ci tego mówić.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    "stare grzechy mają długie smaczne liście
    i niejeden most wiszący".............................

    · Zgłoś · 12 lat temu