Taki krótki tekst, a namnożyło się już kilka problemów. Pomijając tematykę pór roku (żeby o nich napisać jeszcze coś niewyświechtanego to trzeba mieć wyobraźnię, warsztat, a na dodatek być oczytanym, by nie powielać), to wersy za bardzo się rozchodzą. Ogniska a odsiecz - daleko leżą od siebie, a można by z nich zbudować ciekawy obraz. Ja bym proponowała wywalić te kończące się lata, skoro i tak jest w tytule, a skupić się na tej ,,wojnie" na polu bez odniesień do pór roku - czytelnik sam skonfrontuje opis z tytułem :)