W mroku ogryzienie skórek ujdzie na sucho

Marzena P.S.

 

 

 

chrobotanie w chlebaku nie informuje o głodzie

przypomina nadchodzącą zimę

podobnie jak zastana woda w odpływie

to leki po niezakończonej kuracji na naiwność

wyrównaną z brwiami

palce w buzi  jak czerwona wstążka

by  zapobiec niechcianej ciąży

 zapadnięte krzesła nie świadczą o gościach

pamiętają ilość bezsennych nocy

 

 

 

 

 

Marzena P.S.
Marzena P.S.
Wiersz · 3 października 2012
anonim
  • abojawiem
    w mroku nie takie rzeczy uchodzą, ale to na szczęście nie dotyczy wiersza

    · Zgłoś · 12 lat