... jeszcze

Evit-ka

 

(Ani i Mirkowi Czyżykiewiczom na 1. rocznicę ślubu z 17. września 2012)

jeszcze wielu wspólnych lat
nad światem zadziwień
w ptasim mleku wykąpanych

parzonych w pokrzywie...

kto płodozmian lubi
ten sensu nie zgubi

jeszcze trochę zamyślenia
- As, Dama, Król w kartach –
i drobina zaskoczenia
ileż talia warta...

ważne by wyczytać
że z Jokerem kwita

i jeszcze zaczerpnąć
z wiadra wątpliwości
kropli co przydatne
w mądrości miłości
Zdjęcie: „jeszcze...”
(Ani i Mirkowi Czyżykiewiczom na 1. rocznicę ślubu  z 17. września 2012)

jeszcze wielu wspólnych lat
nad światem zadziwień
w ptasim mleku wykąpanych
parzonych w pokrzywie...

kto płodozmian lubi
ten sensu nie zgubi

jeszcze trochę zamyślenia
- As, Dama, Król w kartach –
i drobina zaskoczenia
ileż talia warta...

ważne by wyczytać
że z Jokerem kwita

i jeszcze zaczerpnąć
z wiadra wątpliwości
kropli co przydatne
w mądrości miłości

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 7 października 2012
anonim
  • zuza truchlewska (sue)
    Mam nadzieję,że solenizanci nie znają się na poezji i z grzeczności podziękują,bo tekst koszmarny pod względem formy,rytmu i obrazu.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • abojawiem
    Bo też wiersz okazjonalny wcale nie musi być okazją do spuszczenia z tonu (do ulgi, chyba że ulżenia sobie, ale w dobrym guście).

    · Zgłoś · 12 lat temu