Literatura

sposób zapisu (wiersz)

Evit-ka

 

(Andrzejowi A.)

wiersz zapisany generalskim wężykiem
- tym z otoka czapki –
bądź zwieńczenia gmachu warszawskiej rotundy PKO

z wyglądu podobny do siebie
lub do zapisu EKG, EEG
zawstydzony otwartością -

daje się przecież zauważyć
i porywy serca i bunty mózgu
oczywiste nawet dla (nie)medyka

istnieje domniemanie
że owe były tam wcześniej
niż lampasy na generalskich spodniach

podszyte konkluzją że generał też człowiek
poeta może rzadziej
w każdym razie statystycznie

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 10 pazdziernika 2012, 13:41
ach ten wiersz, nabił mi trzos, zadał mi cios i wbił/wpakował mnie w pewne tarapaty
Evit-ka
Evit-ka 10 pazdziernika 2012, 13:55
Albo daleko idąca przesada, albo takaż ... ironia. Dzięki za jedno i drugie.
abojawiem 24 grudnia 2012, 08:52
moje komentarze odbiegają daleko od poglądów autora i czytelników. i autor i czytelnicy nie ponoszą odpowiedzialności za nie
przysłano: 9 pazdziernika 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca